Koeman wijst aanvoerder en reservecaptain aan: 'In principe wel, ja'

Koeman wijst aanvoerder en reservecaptain aan: 'In principe wel, ja'

20-03-2023 16:25
97

Daley Blind heeft een duidelijke boodschap gekregen van Ronald Koeman. De Oranje-bondscoach heeft de Bayern München-verdediger verteld dat die geen vaste waarde zal zijn bij het Nederlands elftal.

Koeman wordt op de persconferentie eerst gevraagd naar de absentie van Stefan de Vrij, die bij Internazionale geen basisspeler meer is. "Op de positie waar hij speelt, is heel veel concurrentie. Dan kijk je meer naar speelminuten dan in andere gevallen", licht de bondscoach toe. Blind, die ook weinig in actie komt in clubverband, zit wel bij de selectie. "Daley Blind heb ik opgeroepen omdat ik vind dat hij de leeftijd heeft om nog bij een EK volgend jaar te zijn."

"Hij krijgt de kans om zijn honderdste interland te spelen, ik vind dat hij dat verdient", stelt Koeman. "Maar ik heb hem ook verteld dat hij niet de eerste optie is op linksback." Nathan Aké wordt genoemd als nieuwe linksback bij Oranje. "Daar speelt hij bij zijn club ook", blijft Koeman cryptisch.

Wijnaldum
Georginio Wijnaldum, die door Louis van Gaal gepasseerd werd en door een blessure het WK moest missen, zit wel bij de definitieve selectie van Koeman. In de eerste termijn van Koeman bij Oranje was de AS Roma-middenvelder reserve-aanvoerder en dat is hij nu weer. "In principe wel, ja", bevestigt de bondscoach. Virgil van Dijk blijft eerste captain.