'Tottenham Hotspur zet Conte op straat na tirade, opvolger al in beeld'

'Tottenham Hotspur zet Conte op straat na tirade, opvolger al in beeld'

20-03-2023 23:08
26

Tottenham Hotspur zet manager Antonio Conte deze week nog op straat, meldt The Telegraph. De donderpreek richting zijn selectie geeft volgens het Engelse medium de doorslag voor de clubleiding om de Italiaan op straat te zetten.

Het botert al langer niet tussen Conte en Spurs. De huidige nummer vier van de Premier League werd onlangs door AC Milan uitgeschakeld in de Champions League en moet er alles aan doen om volgend seizoen uit te komen in de grootste Europese competitie. Na de remise tegen Southampton (3-3) ging het mis. "Ik zie egoïstische spelers, die elkaar niet willen helpen en niet met hun hart spelen", zei een verbolgen Conte na afloop. "Tot vandaag probeerde ik dit te verbergen door er niet over te praten."

Voor Daniel Levy, voorzitter van Tottenham, barste de bom met deze uitspraken. Conte kan naar verluidt deze week nog zijn ontslagbrief verwachten. De 31-jarige Ryan Mason, die na het ontslag van José Mourinho ook al tijdelijk voor de groep stond bij Spurs, is in beeld als interim-manager. Door de interlandperiode verblijft Conte in Italië. Het is onduidelijk of hij door de clubleiding van Spurs wordt teruggeroepen voor een gesprek.