Mooie woorden voor Bijlow: 'Als ik zag wat hij deed bij Hartman: fantastisch'

Mooie woorden voor Bijlow: 'Als ik zag wat hij deed bij Hartman: fantastisch'

21-03-2023 07:54
40

Voormalig Feyenoord-speler en -trainer Rob Jacobs prijst Justin Bijlow. De doelman probeerde Quilindschy Hartman na zijn vroege wissel in De Klassieker te helpen op de bank. Dick Advocaat en Mario Been zijn daarnaast onder de indruk van het hele Feyenoord-team.

In gesprek met het Algemeen Dagblad begint Jacobs over Bijlow. De doelman is nog niet hersteld van een blessure en zat niet bij de selectie, maar nam wel plaats op de bank tijdens De Klassieker. "En als ik dan zag wat Bijlow deed bij de snel gewisselde Hartman. Die trok de jas, die Hartman uit teleurstelling over zijn hoofd had getrokken, meteen weg. Kop omhoog hier in dit stadion, ook als je heel vroeg bent gewisseld. Dat deed Bijlow fantastisch, dát is met elkaar een team vormen."

Tekst gaat verder onder de tweet

Been, die ook voor de groep stond bij Feyenoord, vindt de Rotterdammers op voetballend gebied ook sterk. "Feyenoord heeft meer inhoud, meer voetballend vermogen. De bereidheid om diep voor elkaar te gaan, spat er vanaf. Die 2-3 is de beslissing geweest, Feyenoord geeft dit nooit meer weg. Die tweede helft in Amsterdam. Feyenoord is zoveel fitter, het leek wel of Ajax doordeweeks nog in de Europa League had gespeeld en Feyenoord rust had gekregen.''

Advocaat is onder de indruk. "Feyenoord heeft alles. Ze zijn fit, ze hebben een uitstekende voorhoede, een prima middenveld en zeer degelijke verdedigers. Arne Slot heeft het gewoon goed voor elkaar. Feyenoord wordt de nieuwe kampioen van Nederland", zegt De Kleine Generaal, die twee jaar geleden zelf coach was van Feyenoord.