Wijnstekers kiest vier Feyenoord-spelers in elftal van de week

Vier Feyenoord-spelers in elftal van de week: 'Sterk tegen Tadic en Brobbey'

20 maart 2023 om 14:35

Ben Wijnstekers neemt vier spelers van Feyenoord op in zijn elftal van de week voor De Telegraaf. Het clubicoon van de Rotterdammers kiest Lutsharel Geertruida als zijn speler van de week.

Wijnstekers spreekt van een schitterende week voor Geertruida, die 'dubbel en dwars liet zien' waarom hij is opgeroepen voor Oranje. "Als rechtsback, maar ook als voorstopper heeft hij het geweldig gedaan en dan maakt ’ie ook nog eens de winnende goal in De Klassieker, net na zijn contractverlenging", zegt de oud-international in De Telegraaf. "Nu is hij heel zelfverzekerd en speelt hij met lef, ook in de opbouw. Aanvallend is hij ook altijd gevaarlijk."

Met David Hancko staat nog een Rotterdamse verdediger in het team. De Slowaak was echt een rots in de branding, constateert Wijnstekers. "Hij wint zijn duels en was sterk, tegen zowel Tadic als Brobbey." Hancko was bovendien een belangrijke schakel in de opbouw. "Die was veel rustiger verzorgd en daar was hij wel een belangrijke schakel in. Hij had dat beter voor elkaar dan Trauner, die dat normaal ook heeft, maar er natuurlijk lang uit is geweest met een blessure."

Mats Wieffer staat op het middenveld. "Hij had kort na die 0-1 even twee of drie momentjes dat hij sneller moest handelen en iets te lang wachtte in de passing. Maar daarna was hij gewoon weer geweldig en toch de regisseur. Door rustig te blijven, de ballen vooruit te spelen, te veroveren en driehoekjes proberen te zoeken. Met simpel spelen werd hij steeds beter. Dat vond ik knap. Oranje is een mooie beloning en ik vind dat hij heeft laten zien dat hij erbij hoort."

Ook voor Sebastian Szymanski is een plekje ingeruimd. "Hij is zo'n belangrijke schakel in het afjagen, samen met Santiago Gimenez. Ajax kwam daardoor niet tot goed voetbal van achteruit. Szymanski is enorm belangrijk voor de zogenaamde balans in het team en heeft ook voetballend het vernuft. Zijn loopacties zijn gevaarlijk en van daaruit maakte hij ook een geweldige goal, die hij overtuigend binnenschoot."