VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, lichtpuntjes Ajax en PSV

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, lichtpuntjes Ajax en PSV

20 maart - 10:00 Laatste update: 12:57
49

Twee clubs uit Rotterdam zijn na speelronde 26 van de Eredivisie hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Naast Feyenoord en Excelsior zijn Ajax, PSV, FC Twente, Sparta, NEC, sc Heerenveen en FC Volendam van de partij.

Timon Wellenreuther (Feyenoord)
Een doelman die na twee tegengoals in VP's Elftal van de Week alsnog staat: dan moet je wel iets heel bijzonders hebben gedaan. En dat deed Wellenreuther. In de slotfase voorkwam hij een haast zekere Ajax-goal met misschien wel dé redding van het seizoen.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Een dag na de bekendmaking van zijn contractverlenging groeide Geertruida uit tot dé Feyenoorder van de Klassieker. Door zijn 2-3 kan Feyenoord de eerste landstitel sinds 2017 al ruiken. Maandagochtend meldt de alleskunner zich voor het eerst bij Oranje.

Oskar Buur (FC Volendam)
Op vrijdagavond opende Volendam de 26ste speelronde met een zege op Fortuna Sittard, mede door een doelpunt van Oskar Buur. De oud-speler van Wolverhampton Wanderers - hij heeft blijkbaar een voorkeur voor oranje shirts - tekende voor zijn eerste Eredivisie-goal.

Siebe Horemans (Excelsior)
Misschien niet de meest opvallende speler van de Eredivisie, maar Horemans hoorde wel degelijk bij de beste spelers van het weekend. Met een goal en assist was hij goud waard voor Excelsior.

Steven Berghuis (Ajax)
De laatste weken stak Berghuis niet in de beste vorm, maar tegen Feyenoord was hij op de afspraak met een assist en een voorassist. De linkspoot strooide als vanouds met prachtige balletjes, en dat tegen zijn oude club.

Marouan Azarkan (Excelsior)
Als er iemand is die Excelsior in de Eredivisie kan houden, is het Azarkan. Dat bleek ook zondag tegen SC Cambuur, dat met 4-1 werd opgerold. De van Feyenoord gehuurde dribbelaar kan draaien op een postzegel.

Oussama Tannane (NEC)
De grote man bij NEC, dat RKC met 1-3 versloeg, was andermaal Tannane. Met twee goals wees hij zijn ploeg de weg. Het enige smetje was de gemiste penalty, waardoor hij naast een hattrick greep.

Xavi Simons (PSV)
Het moet allemaal van Simons komen bij PSV, dat elke week steeds wat meer op de tiener begint te leunen. De aanvallende middenvelder, nu in z'n eentje topscorer van de Eredivisie, kan het niet alleen.

Vito van Crooij (Sparta)
Van Crooij is bezig aan het seizoen van zijn leven. Met een geweldige actie bepaalde hij de eindstand bij FC Emmen-Sparta op 0-2. De teller staat nu op negen doelpunten én tien assists.

Manfred Ugalde (FC Twente)
Door twee goals van Ugalde werd AZ binnen tien minuten ontmanteld door FC Twente. De Costaricaanse spits maakte vijf goals in zijn laatste drie Eredivisie-duels, evenveel als in de veertig optredens daarvoor.

Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)
Op een dramatische middag voor FC Groningen zorgde Van Hooijdonk voor de hoogtepunten, vanuit Fries perspectief. Met een dubbelslag bewees de spits zijn neusje voor de goal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie