Kuyt enthousiasmeert Engeland voor Slot: 'Laat spelers geloven wat hij gelooft'

Kuyt enthousiasmeert Engeland voor Slot: 'Laat spelers geloven wat hij gelooft'

26 april - 09:44 Laatste update: 11:13
18

Het gerenommeerde Engelse medium The Athletic heeft Dirk Kuyt  aan de tand gevoeld over Arne Slot. Laatstgenoemde staat op het punt om een contract te tekenen als nieuwe trainer van Liverpool. Kuyt juicht de aanstaande stap toe, en geeft aan een groot bewonderaar te zijn van de (nu nog) Feyenoord-trainer. 

Kuyt, onlangs kampioen geworden met Beerschot, was ongeveer een jaar terug te gast bij Feyenoord, waar hij een week lang mocht meelopen met Slot. "Dat was een fascinerende ervaring", vertelt hij aan The Athletic. "Hij is een manager die ervan houdt om jongere trainers zoals ik te helpen. Dat zegt veel over hoe hij is, iemand die bereid is om zijn gedachten en visie zo openlijk te delen."

"Arne houdt van het spelletje, en denkt er 24/7 over na", vervolgt Kuyt, die zelf een rijk verleden bij Liverpool heeft. "Zijn passie is te zien zodra hij spreekt. Hij is continu andere teams aan het bestuderen en aan het bedenken hoe zijn team kan verbeteren."

Ook op tactisch vlak heet Kuijt een hele hoge pet op van de waarschijnlijke opvolger van Jürgen Klopp. "Daarin is hij heel sterk. De mensen in Nederland, waar zijn reputatie heel sterk is, zien dat hij een eigen visie heeft. Trainers worden altijd met elkaar vergeleken, maar hij heeft zijn eigen stijl. Hij kopieert niemand. Hij weet precies wat hij wil, en hij gelooft erin: aantrekkelijk, aanvallend voetbal."

Wat Kuyt vooral is bijgebleven tijdens die ene week met Slot, met wie hij nog weleens contact heeft, is zijn overtuigingskracht. 'Zijn vermogen om spelers te laten geloven wat hij gelooft. Dat viel mij op. Ik heb er met een paar gesproken en ze waren allemaal zo lyrisch over hem. Ze vinden het geweldig hoe hij de trainingen vorm geeft en hoe hij zijn ideeën duidelijk maakt. Hij is uitstekend in de communicatie en is ook een people manager. Op het Feyenoord van de recente jaren staat écht zijn handtekening. Hij haalt het beste uit mensen."