Mirani zegt sorry voor uitspraak: 'Je kan eventueel nog hopen dat Vitesse failliet gaat'

Mirani zegt sorry voor uitspraak: 'Je kan eventueel nog hopen dat Vitesse failliet gaat'

5 mei - 23:27 Laatste update: 23:27
47

Een uitspraak van Damon Mirani heeft voor de nodige verbazing gezorgd bij Studio Voetbal. De aanvoerder van FC Volendam noemde een eventueel faillissement van Vitesse als een mogelijke laatste escape voor de Volendammers. Later op de avond bood hij zijn excuses aan.

Vitesse degradeerde toen bekend werd dat de club achttien punten in mindering had gekregen. Inmiddels zijn de Arnhemmers druk bezig met een crowdfunding, die er (mede) voor moet zorgen dat de club overeind blijft. Volendam voegde zich zondag na de 1-4 nederlaag tegen Ajax naast Vitesse, als tweede degradant. 

"Je kan eventueel nog hopen, als Volendam zijnde, dat Vitesse nog failliet gaat", aldus Mirani voor de camera van de NOS. "Dat er wat punten afgetrokken worden bij sommige ploegen, dat dat dan iets teweeg kan brengen. Ik weet niet precies hoe dat zit. Het zou natuurlijk wel heel zonde zijn voor Vitesse, maar voor Volendam misschien niet, een laatste reddingsboei."

Later op de dag meldde Mirani, wiens uitspraak bij Studio Voetbal voor verbazing zorgde, terug op zijn teksten. 'Sorry aan alle mensen die zich aangesproken voelen. Een interview geven direct na de wedstrijd levert de nodige emoties op en heeft gezorgd voor een ongelukkige uitspraak van mijn kant. Uiteraard hoop ik dat Vitesse volgend seizoen gewoon kan starten aan de competitie', aldus de verdediger via Instagram. 

De situatie die Mirani schetste gaat overigens niet gebeuren. Studio Voetbal heeft in de loop van de dag met de KNVB gebeld, die duidelijk maakte dat de Arnhemmers dit seizoen sowieso hun licentie behouden.