Wanneer loopt contract bondscoach Koeman af bij KNVB?

Koeman coacht eerste eindronde: tot wanneer loopt zijn contract bij de KNVB?

18 mei om 12:00

Ronald Koeman staat aan de vooravond van zijn eerste eindtoernooi als bondscoach van het Nederlands elftal. Tot wanneer loopt zijn contract bij de KNVB door? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit. 

Na het WK in Qatar stopte Louis van Gaal als bondscoach, waarna de KNVB (opnieuw) uitkwam bij Koeman als opvolger. De voormalige topverdediger zette in 2022 zijn handtekening onder een contract tot en met het WK van 2026, dat afgewerkt wordt in Mexico, de Verenigde Staten en Canada.

Geen clausule meer in KNVB-contract Koeman

Koeman gaf in het kader van transparantie meteen duidelijkheid over zijn ondertekende verbintenis. Op zijn eerste persconferentie in Zeist maakt de oud-trainer van PSV, Ajax en Feyenoord duidelijk dat er géén clausule in zijn contract staat. 

Hoe anders was dat in 2019. In oktober van dat jaar, als Koeman zeer succesvol bezig is aan zijn eerste periode als bondscoach, klinken er geluiden over een FC Barcelona-clausule. Ook zijn oude werkgever en droomclub krijgt daar op een gegeven moment lucht van. In de zomer van 2020 laat Koeman Oranje achter zich, niet wetende dat hij ruim twee jaar later alweer terug zou keren.