Reactie Arne Slot na bijzondere momenten bij Feyenoord

Slot beleeft tijdens en na Feyenoord-duel bijzonder moment: 'Te veel eer voor mij'

5 mei om 22:58
Laatste update: 5 mei om 23:55

Arne Slot heeft genoten van de lofzang waar het Feyenoord-publiek hem in de slotfase tegen PEC Zwolle op trakteerde. Ook na het duel beleefde de trainer van de Rotterdammers een mooi moment.

In de slotfase van het duel met PEC Zwolle werd de hoogstwaarschijnlijk naar Liverpool vertrekkende Slot luidkeels toegezongen door het Feyenoord-publiek. De oefenmeester genoot van dat moment. "Dat was heel bijzonder", aldus de trainer voor de camera van ESPN. "Het was echt heel bijzonder. In de drie jaar dat ik nu bij Feyenoord ben heb ik vanaf de eerste tot de laatste dag, die nog komen gaat overigens, die waardering gevoeld.  Vandaag was het wel heel massaal. Dat was wel indrukwekkend."

"Ze scanderen mijn naam, maar dat is een beloning voor hoe we de afgelopen drie jaar gepresteerd hebben", vervolgt Slot. "Dat doen we met heel veel mensen. Dat is eigenlijk te veel eer voor Sipke (Hulshoff, red.) en mij. Er zijn nog veel meer mensen die ongelofelijk hard gewerkt hebben en kwaliteit hebben geleverd. We hebben de mensen drie jaar lang mooie wedstrijden voorgeschoteld. Als het slecht gaat, dan ben je als trainer een uithangbord. Als het goed gaat ook. Het was heel bijzonder."

Over de wedstrijd was Slot niet helemaal tevreden. "Tempo eerste helft vond ik wat te laag. Als het gevolg daarvan misschien ook wel de zuiverheid niet top. Dus je had constant het gevoel als we even aanzetten dat we een grote uitslag kunnen neerzetten. Gelukkig kwam die grote uitslag er toch nog. Mede ook omdat het tempo en om hoog ging en de invallers als zo vaak dit seizoen een prima rol gespeeld hebben."

Naast het mooie moment in de slotfase van de wedstrijd, beleefde Slot samen met Feyenoord ook na het duel een bijzonder moment. De zieke Mats werd in het zonnetje gezet door de Rotterdammers. "Mats heeft twee weken geleden te horen gekregen dat hij kanker heeft. Die hebben we net even naar de kleedkamer meegenomen om hem een hart onder de riem te steken in de moeilijke tijd die voor hem ligt."