Feyenoord dankt spitsen na ruime zege op PEC Zwolle in jubileumduel voor Slot

Feyenoord dankt spitsen na ruime zege op PEC Zwolle in jubileumduel voor Slot

5 mei - 21:50
70

Feyenoord heeft zondagavond kinderlijk eenvoudig afgerekend met PEC Zwolle (5-0). De Rotterdammers blijven zo op koers voor het verbreken van het puntenaantal van vorig seizoen. De ploeg van Arne Slot heeft met nog twee duels te spelen 78 punten. Vorig seizoen behaalde Feyenoord 82 punten. 

De openingsfase was allesbehalve hoogstaand in De Kuip. Zowel Feyenoord als PEC Zwolle verstuurden een aantal slordige passes. Vooral bij Arne Slot zorgde dat voor ontevredenheid. De trainer probeerde vanaf de zijkant zijn ploeg op scherp te zetten en dat betaalde zich terug. Feyenoord werd beter en in de 33e minuut was het Ayase Ueda die het betere spel beloonde met een doelpunt. Na een goede voorzet van David Hancko belandde de bal via Igor Paixão voor de voeten van de Japanner, die vervolgens koeltjes afrondde. Vlak voor rust werd het ook nog 2-0 voor Feyenoord. Quinten Timber haalde van afstand uit. Dat schot werd getoucheerd door Luka Ivanusec en belandde zo in het doel.

Na rust had Feyenoord de touwtjes stevig in handen. De Rotterdammers hielden het tempo gecontroleerd laag en bleven gemakkelijk in balbezit. Al snel moest Bram van Polen een bal van de lijn halen om een treffer van Paixão te voorkomen. Één minuut later ging de bal op de stip na een overtreding van Anselmo Mac Nulty op Ueda. De Japanner faalde echter vanaf elf meter, waardoor het 2-0 bleef.

Na ruim een uur spelen moest Ueda het veld ruimen voor Santiago Gimenez. Nog geen vijf minuten later kreeg Feyenoord na ingrijpen van de VAR opnieuw een penalty na een overtreding van Damian van der Haar op Calvin Stengs. De Mexicaan benutte de penalty wél en zette Feyenoord zo op 3-0. In de slotfase deed ook Lutsharel Geertruida nog een duit in het zakje. Na goed doorkoppen van Gimenez werkte de verdediger binnen uit een corner. Kort daarna maakte de Mexicaan ook zijn tweede van de avond: 5-0. Daarna werd er niet meer gescoord.

Door de overwinning heeft Feyenoord nu 78 punten in de Eredivisie. Vorig seizoen werden de Rotterdammers met 82 punten kampioen. Slot en co. hopen dat aantal te verbeteren dit seizoen, ondanks het kampioenschap van PSV.