Turkse pers: Kökcü gaf Tadic geen hand vanwege actie bij aardbevingsslachtoffers

Turkse pers: Kökcü gaf Tadic geen hand vanwege actie bij aardbevingsslachtoffers

21-03-2023 21:25
328

Dusan Tadic en Orkun Kökcü schudden elkaar niet de hand voor de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord van afgelopen zondag. Turkse media kennen de reden en stellen dat het te maken heeft met een actie van Tadic van eerder.

Er werd volop gespeculeerd over de reden waarom Kökcü de hand van Tadic niet schudde. Volgens het toonaangevende Fanatik heef dat te maken met een actie die na de aardbeving in Turkije en Syrië op poten werd gezet. Aanvoerders droegen een bandje met de tekst 'Pray for Turkey and Syria', behalve Tadic, omdat Ajax een andere actie bedacht had. Dat was Kökcü volgens Fanatik nog niet vergeten.

"Tadic loopt ondertussen maar weg... Ik weet niet wat het geweest is, maar Kökcü heeft na de wedstrijd natuurlijk aangegeven dat hij alle woorden uit Amsterdam wel zat was. Alleen, de aanvoerders moeten elkaar wel gewoon de hand schudden", aldus Mario Been bij ESPN.

"Persoonlijk was ik er wel klaar mee, dat ze denken de beste te zijn", zei Kökcü na de gewonnen Klassieker over Ajax. "Geen woorden maar daden, dat is Feyenoord."