Mogelijke problemen voor Fortuna: 'Las erover in nieuws, weet net zoveel als jij'

Mogelijke problemen voor Fortuna: 'Las erover in nieuws, weet net zoveel als jij'

22-03-2023 10:52
78

Er bestaan flinke vraagtekens over de toekomst van Fortuna Sittard. Er wordt namelijk onderzoek gedaan naar Principion, een bedrijf dat later grootaandeelhouder van Fortuna moet gaan worden.

Verschillende media, waaronder Voetbal International, doen melding van het onderzoek. Op dit moment heeft softwarebedrijf Azerion een minderheidsaandeel in Fortuna. Principion, waar Autoriteit Financiële Markten (AFM) nu onderzoek naar doet, is een investeringsbedrijf van Azerion. In de toekomst moet dat Principion grootaandeelhouder worden van Fortuna. Het bedrijf is alleen nog in afwachting van groen licht van de KNVB, maar wordt nu verdacht van mogelijk illegale koersbeïnvloeding.

De toekomstige eigenaar van Fortuna is niet bereikbaar voor commentaar, maar huidig eigenaar Isitan Gün wel. "Ik las erover in het nieuws en weet net zoveel als jij" zegt hij. "Maar het is niet ongebruikelijk dat grote bedrijven onderwerp zijn van onderzoek. Ook Microsoft en Google hebben het meegemaakt. Ik wacht de ontwikkelingen rustig af en lig hier niet wakker van."