PSV'er Silva: 'Besluit van Porto, gezien de transfersom begreep ik het'

PSV'er Silva: 'Besluit van Porto, gezien de transfersom begreep ik het'

22 maart - 18:22 Laatste update: 23 maart - 17:06
25

Fabio Silva staat in Engeland nog altijd bekend als de man van veertig miljoen euro. Dat bedrag legde Wolverhampton Wanderers destijds voor hem neer. De hoge verwachtingen deden hem wat, maar al snel focuste de spits zich op wat er op het veld gebeurde.

"Als er bedragen van veertig miljoen euro worden betaald, dan kunnen clubs dat soms niet weigeren", doelt Silva in gesprek met Voetbal International op zijn periode bij FC Porto. Silva stond in Portugal bekend als toptalent.

"Dat was bij mij zo. Maar ik was net achttien jaar geworden. Een beetje pijn doet het wel dat ik niet nog meer heb kunnen laten zien bij Porto. Mensen begrijpen voetbal niet altijd goed. Het is niet dat ik zelf met achttien jaar denk: ik ga naar de Wolves, spelen in de Premier League. Ik had daar geen controle over. Het is de beslissing van de club geweest en gezien de transfersom begrijp ik het. Misschien had ik nog één, twee jaar willen blijven, maar daar probeer ik niet meer aan te denken", vertelt Silva.

Het avontuur bij Wolverhampton is tot nu toe nog niet wat Silva gehoopt had, al moet men het volgens hem anders bekijken. "In mijn eerste twee seizoenen bij Wolves kwam ik tot 54 wedstrijden in de Premier League. De mensen kijken dan naar hoeveel goals ik heb gemaakt (vier), maar ze kijken niet naar het aantal minuten dat ik heb gespeeld. Ik was vooral invaller, wat logisch is als je zo jong bent. Maar door die transfersom waren alle ogen op mij gericht. Gelukkig leerde ik het snel van me af te laten glijden."

"Op het moment dat ik het veld op stap, denk ik nooit aan die veertig miljoen euro. Op het veld vergeet ik altijd alles. Ik kan honderd problemen hebben, maar op het veld ben ik een vlinder, volledig vrij. Het is voor mij de beste plaats om te zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie