Weghorst: 'Nee, Ten Hag schetste het zeker niet zoals het nu is'

Weghorst had boodschap Ten Hag niet verwacht: 'Geen enkel probleem'

22 maart 2023 om 23:02
Laatste update: 23 maart 2023 om 08:51

Onwerkelijk voelt het voor Wout Weghorst niet meer, maar voor de spits voelt zijn transfer naar Manchester United nog steeds als een droom. Manager Erik ten Hag heeft voor hem een plek in de basis als nummer tien weggelegd.

"Nee, hij schetste zeker niet het plaatje zoals het nu is", zegt Weghorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ten Hag zei dat er een spits nodig was. Eén die in zijn manier van spelen past. Anthony Martial deed het prima, maar is blessuregevoelig en de trainer wilde alle posities dubbel bezet. Dat is waarvoor je komt, zei-ie. Maar hij zei wel duidelijk: het is aan jou, je kúnt dingen afdwingen. En de beste speelt."

Weghorst wordt gehuurd van Burnley. Dat hij als tien opgesteld zou worden, had hij niet verwacht. "Zelf kreeg ik het voor het eerst te horen in de rust van onze uitwedstrijd tegen Fulham. De trainer zei: ik overweeg met jou op 10 te spelen, achter Rashford. Of ik daar rekening mee wilde houden."

"Ten Hag is een coach die heel veel waarde hecht aan taakbewust spelen. Doe dan wel je verdedigende werk, zei hij erbij. Ik ben een teamplayer, dus ik antwoordde: dat is geen enkel probleem."