'Meer details rond vertrek Nagelsmann bekend, opvolger tekent vrijdag contract'

'Meer details rond vertrek Nagelsmann bekend, opvolger tekent vrijdag contract'

24 maart - 12:51 Laatste update: 13:02
60

Thomas Tuchel gaat vrijdagmiddag zijn contract tekenen als nieuwe trainer van Bayern München, meldt Fabrizio Romano. Hij is hiermee de opvolger van de huidige trainer Julian Nagelsmann, die inmiddels zou zijn ontslagen. De details rond het vertrek van de Duitse trainer zijn op zijn zachtst gezegd merkwaardig te noemen.

De grootste reden om zo snel toch voor Tuchel te gaan waren niet de resultaten van Nagelsmann. Die speelden wel mee, maar volgens Sport1 was het vooral een probleem dat er veel andere clubs geïnteresseerd waren in Tuchel. Bayern wilde het seizoen afmaken met Nagelsmann, maar door die interesse moest de club alsnog snel handelen om hun gedroomde opvolger alsnog binnen te halen.

Het contract dat Tuchel gaat tekenen in München zal lopen tot de zomer van 2025. Hij zal volgens zijn verbintenis dus minimaal 2,5 jaar trainer zijn van der Rekordmeister. Maandag zal hij voor het eerst voor de groep staan op het trainingsveld van Bayern München. Tuchel zelf zou nooit hebben getwijfeld. De club maakte kenbaar dat hij de eerste kandidaat was voor de baan en hij wilde hem zelf graag aannemen.

Bayern München betaalde in de zomer van 2021 vijftien miljoen euro voor Nagelsmann. Er zou nog vijf miljoen euro bijkomen als hij twee oefenduels zou spelen met zijn oude club RB Leipzig, wat is nagekomen. Ook zou Leipzig, volgens BILD,  nog vijf miljoen euro extra krijgen als Nagelsmann de dubbel in Duitsland zou winnen of de Champions League. Dit bedrag houdt Bayern München dus wel in de zak.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s