Rensch: 'Je voelt verdriet, boosheid, maar ik kon er niets aan doen'

Rensch: 'Je voelt verdriet, boosheid, maar ik kon er niets aan doen'

24-03-2023 19:28
19

Voor Devyne Rensch was het even slikken toen bleek dat hij De Klassieker moest missen. De twintigjarige verdediger van Ajax liep enkele dagen voor de cruciale clash met Feyenoord een blessure op.

"Het gebeurde op de training. Ik wilde een pass geven en toen schoot het in mijn bovenbeen, mijn lies", vertelt Rensch aan Ajax TV. "Het voelde gelijk al niet goed. In eerste instantie denk je klote, maar daarna komt het besef dat je De Klassieker gaat missen. Diep van binnen voelde ik het al, maar ik hoopte nog op een wonder."

Al snel bleek dat Rensch niet in actie zou kunnen komen. "Na de test bleek dat het hem echt niet ging worden. Dan ben je wel even stil en denk je: ik ga gewoon de wedstrijd van het jaar missen. Ik kon niet eens rennen en dan weet je al dat het hem niet gaat worden. Je voelt verdriet, boosheid, van alles en nog wat, maar ik kon er niets aan doen. Het gebeurde zomaar en ik had daarvoor ook geen last."

Rensch ontbreekt nog altijd op de groepstraining van Ajax, maar hoopt dat een rentree niet lang meer op zich laat wachten. "Ik kan moeilijk iets zeggen over hoe lang het gaat duren. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk naar buiten kan en weer kan gaan rennen. Dan zal het vast niet lang duren. Ik hoop dat ik er bij de eerstvolgende wedstrijd gewoon weer bij ben."