Nordin Amrabat: 'Ook Manchester United was concreet, Sofyan hoopte echt op Barça'

Nordin Amrabat: 'Ook Manchester United was concreet, Sofyan hoopte echt op Barça'

26-03-2023 11:34
47

Naast FC Barcelona en Chelsea, was ook het Manchester United van Erik ten Hag in de laatste dagen van de transferperiode concreet voor Sofyan Amrabat. Dat onthult broer Nordin Amrabat bij Goedemorgen Oranje. Fiorentina stak echter een stokje voor een vertrek van de Marokkaanse international.

La Viola wil pas na dit seizoen nadenken over een vertrek van Amrabat. "De voorzitter zei tijdens het WK: we gaan Sofyan Amrabat niet verkopen. Ik dacht dat hij dat zei om de jackpot te krijgen", begint Nordin in het ESPN-programma. "Er was veel interesse, maar Sofyan wilde alleen weg voor een topteam. Uit het rechterrijtje van Engeland werd veel geïnformeerd en die clubs konden ook flinke transfersommen betalen."

Wedden

Meer odds

De Europese grootmachten meldden zich op de valreep. "Ik kan drie clubs noemen die echt concreet waren in de laatste dagen", stelt Nordin. "Manchester United kwam in de laatste twee dagen. Ze wilden hem huren, met een optie tot koop. Dat ging niet door, omdat Fiorentina dat niet wilde. Barcelona kwam ook twee, drie dagen voor de transfermarkt sloot met een huur. Maar door de financiële problemen konden zij geen verplichte optie tot koop bieden. En de derde was Chelsea."

Nordin vertelt dat zijn 26-jarige broertje vooral hoopte op een overstap naar Camp Nou. "Barça wilde best wel een goede huursom betalen, dus Sofyan had echt hoop dat het door zou gaan. Maar Fiorentina zei 'nee, geen sprake van'. Je bent één van onze belangrijkste spelers, we gaan je nu niet laten gaan. In de zomer kunnen we in gesprek over een transfer."

Voor de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord en Club Brugge was dat moeilijk om dat te begrijpen, erkent zijn broer. "Als Barcelona zich meldt, dan wil je gewoon graag die stap maken. En als Barcelona je niet koopt, is er wel iemand anders die je koopt. Fiorentina zou dan sowieso wel cashen."

Amrabat ligt nog tot medio 2024 vast in Florence. De Serie A-club beschikt bovendien over een optie om de verbintenis met één jaar te verlengen.