Jong Oranje sluit trainingskamp met ongelukkig gevoel af na slotfase vol pech

Jong Oranje sluit trainingskamp met ongelukkig gevoel af na slotfase vol pech

27-03-2023 15:59
15

Jong Oranje heeft zijn trainingskamp in Spanje niet optimaal kunnen afsluiten. Na een overwinning op de leeftijdsgenoten van Noorwegen, speelde de ploeg van Erwin van de Looi met 1-1 gelijk tegen Jong Tsjechië.

Deze interlandperiode belegde Jong Oranje een trainingskamp in aanloop naar het EK Onder 21. In dat kader oefenden de Nederlandse talenten ook tegen Noorwegen en Tsjechië. Tegen het laatstgenoemde land koos Van de Looi voor een veel andere namen. Alleen Shurandy Sambo, Jean-Paul van Hecke en Anass Salah-Eddine verschenen opnieuw aan de aftrap.

Jong Oranje begon niet lekker aan de wedstrijd, nadat het al vroeg een strafschop tegenkreeg. PEC Zwolle-doelman Jasper Schendelaar stopte de penalty echter, net als zijn collega Jay Gorter enkele dagen eerder al deed tegen Noorwegen. Niet veel later kwam Jong Oranje op 1-0 via Million Manhoef. De aanvaller van Vitesse kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten, waarna hij bekeken raak schoot.

Daarna kregen de Nederlandse talenten genoeg kansen om de marge te verdubbelen. Aan de andere kant was het echter raak: in de slotfase zette Vaclav Sejk de Tsjechen op gelijke hoogte. In de absolute slotfase kreeg Sydney van Hooijdonk nog de kans om de wedstrijd in Nederlands voordeel te beslissen, maar hij wist niet te scoren.