'Als ik van Ajax O19 direct naar Bayern ging, was volwassener spelen lastiger'

'Als ik van Ajax O19 direct naar Bayern ging, was volwassener spelen lastiger'

28-03-2023 12:59
13

Matthijs de Ligt merkt dat hij gegroeid is als voetballer. De stopper vindt onder meer dat hij volwassener is geworden. De Ligt is dan ook blij dat hij niet meteen vanuit de jeugd van Ajax is verkast naar de Europese top.

De Ligt speelde tijdens het treffen tussen Oranje en Gibraltar links in het centrum. Enkele jaren geleden kon de international nog niet fijn uit de voeten op die positie. "Ik speel tegenwoordig bij mijn club nu eigenlijk altijd links in het centrum, dat kan ik nu ook prima invullen. Vroeger had ik daar toch wel moeite met mijn oriëntatie. Maar dit seizoen gaat het best aardig. Ik merk dat ik een completere voetballer ben geworden", zegt De Ligt tegen Voetbal International.

"Ik denk dat het ook de volwassenheid is die ik heb toegevoegd. Als ik bij wijze van spreken van Ajax Onder 19 gelijk de stap naar een absolute topclub als Bayern had gemaakt, dan zou dat heel lastig zijn geweest", gaat De Ligt verder. "Ik heb in het begin moeite gehad bij Juventus, maar daar kreeg ik de tijd om te groeien. Waardoor ik daarna een volgende stap kon maken en gelijk kon instromen bij het niveau van Bayern. Ik denk dat het tot nu toe goed gaat."