Spakenburg-ster: 'Onderkant Eredivisie en top Eerste Divisie toont interesse'

Spakenburg-ster: 'Onderkant Eredivisie en top Eerste Divisie toont interesse'

29-03-2023 13:13
38

Vince Gino Dekker staat volop in de schijnwerpers door het bekersprookje van Spakenburg. De 25-jarige linksbuiten geniet belangstelling van clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, vertelt hij bij Fresia & Milan parkeren de bus van ESPN.

Dekker is één van de uitblinkers bij Spakenburg, dat onder meer wist te stunten tegen FC Groningen (2-3) en FC Utrecht (1-4) in de KNVB Beker. In de halve finale is PSV volgende week de tegenstander. Door het bekersucces staat de voormalig jeugdspeler van Ajax er goed op. Meerdere clubs tonen interesse. "Onderkant Eredivisie. Bovenkant Keuken Kampioen Divisie", onthult hij.

Het brengt Dekker aan het twijfelen. "Ik zit goed bij Spakenburg. Ik heb een mooi leven erbuiten. Ik heb twee kinderen, waar ik nu superveel aandacht aan kan geven. Dus het moet kloppen. Voor mij is het meer ook de club zelf", legt hij uit. "Alleen als er echt een mooie club komt dan kan je daar geen nee tegen zeggen. Dus dat wordt even kijken deze zomer."

Dekker zal hoe dan ook kritisch zijn in zijn keuze. "Het moet warm zijn. Weet ik veel, De Graafschap, PEC Zwolle, NAC Breda. Dat zijn natuurlijk supermooie clubs om voor te voetballen. En met alle respect, Telstar, FC Dordrecht en Helmond Sport, ik voel daar gewoon niet zoveel voor. Of Almere City, dat staat dan derde. Ik vind het ook belangrijk dat het van buiten een mooie club is."