Sparta-aanvoerder Auassar zet er na achttien jaar een punt achter

Sparta-aanvoerder Auassar zet er na achttien jaar een punt achter

29-03-2023 17:44
42

Adil Auassar beëindigt aan het einde van het seizoen zijn loopbaan. Dat maakt de 36-jarige aanvoerder van Sparta woensdag bekend.

Auassar zal volgend seizoen aan de slag gaan in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. Over zijn precieze rol zal nog gesproken worden, maar hij blijft op die manier wel voor de club behouden. 

Voor Auassar komt een einde aan een carrière van achttien jaar. De verdediger annex middenvelder speelde in de jeugd van Sparta, voordat hij de overstap maakte naar FC Dordrecht en daar doorbrak in het betaald voetbal. Via VVV-Venlo, Feyenoord, RKC Waalwijk, De Graafschap, Excelsior en Roda JC kwam de linkspoot in 2018 alsnog op Het Kasteel uit. Daar was hij de laatste jaren een vaste waarde en groeide hij uit tot aanvoerder.

Auassar is met Sparta aan één van de beste seizoenen in zijn loopbaan bezig. De ploeg van Maurice Steijn staat momenteel zesde in de Eredivisie en is daarmee volop in de race voor Europees voetbal. Hoe het seizoen ook afloopt, de verdediger zal niet meer met Sparta Europa ingaan.