'Ik had zelf niet verwacht dat Feyenoord zich zou melden, keuze snel gemaakt'

'Ik had zelf niet verwacht dat Feyenoord zich zou melden, keuze snel gemaakt'

29 maart om 20:29

Thomas van den Belt is blij dat de kogel eindelijk door de kerk is: hij verruilt PEC Zwolle na dit seizoen voor Feyenoord. Er waren meerdere opties, maar bij Feyenoord had de jonge middenvelder het beste gevoel.

Van den Belt vond het jammer dat PEC en Feyenoord er in de afgelopen transferperiode niet uitkwamen, maar heeft daarna snel de knop om kunnen zetten. "Complimenten voor de clubs dat ze eruit zijn gekomen, ook al weet je natuurlijk dat we daar afspraken over hadden gemaakt", zegt Van den Belt in de Stentor over de clausule in zijn contract, waardoor hij voor naar verluidt 850.000 euro weg mag. "Het is een opluchting dat het nu eindelijk afgerond is."

Van den Belt weet niet precies hoe zijn rol eruit gaat zien. "Daar hebben we het eerlijk gezegd ook niet heel uitgebreid over gehad. Beide clubs zijn nu druk in de race om het kampioenschap en dan zien we op de trainingen vanzelf hoe het uitpakt, maar ik denk dat het zeker wennen wordt aan de intensiteit."

"Ik heb wel bewust even gewacht om te kijken welke opties er allemaal zouden zijn. Ik had zelf niet verwacht dat Feyenoord zich zou melden en dat is natuurlijk de koploper van de Eredivisie die misschien wel Champions League gaat spelen, dus dan is de keuze snel gemaakt."