Van Dijk sluit terugkeer uit: 'Nee, nooit. Eredivisie gaat me niet meer zien'

Van Dijk sluit terugkeer uit: 'Nee, nooit. Eredivisie gaat me niet meer zien'

01-04-2023 16:17 Laatste update: 18:03
149

Virgil van Dijk zal nooit meer te bewonderen zijn in de Eredivisie. Dat onthult de verdediger van Liverpool is in gesprek met Viaplay. Van Dijk gaat ook even tien jaar terug in de tijd, toen Ajax en PSV hem links lieten liggen.

In gesprek met Viaplay krijgt Van Dijk de vraag of hij nog teruggaat naar de Eredivisie in de herfst van zijn loopbaan, net als Jaap Stam, met wie hij een dubbelinterview heeft. "Nee, helemaal nooit", zegt Van Dijk, die terugblikt op zijn pad naar het buitenland. "Ik heb tien jaar in de opleiding van Willem II gezeten, mijn droom was altijd om daar in het eerste terecht te komen. Daarna ging ik naar Groningen en de normale vervolgstap is dan een move naar een Nederlandse topclub."

Ajax koos in de zomer van 2013 echter voor Mike van de Hoorn, terwijl Jeffrey Bruma naar PSV ging. "Ja, klopt. En Feyenoord had onder Koeman niet de middelen om me te halen, dat was gewoon de situatie. Misschien waren Jeffrey en Van der Hoorn toentertijd een stapje verder dan ik. Achteraf kun je dan zeggen: hoe kan dat nou? Maar dat is gewoon zo, zo loopt het. Mijn tijd bij Celtic was ook gewoon geweldig."

Van Dijk, die zaterdag met 4-1 onderuit ging tegen Manchester City, draagt Willem II nog wel een warm hart toe. "Willem II is mijn club, daar heb ik tien jaar lang gespeeld en een geweldige tijd gehad. Ik ben daar echt dankbaar voor. Terugkeren bij Willem II of Groningen gaat hem alleen ook niet worden. De Eredivisie gaat me niet meer zien."