Van Nistelrooij reageert op ophef: Nee, het is geen excuus, het is de realiteit

Van Nistelrooij reageert op ophef: "Nee, het is geen excuus, het is de realiteit"

01-04-2023 21:18 Laatste update: 02-04-2023 13:06
28

Ruud van Nistelrooij heeft zijn uitspraken op zijn persconferentie van vrijdag nader verklaard. De PSV-trainer wees naar de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke, toen de wisselvalligheid van zijn ploeg ter sprake kwam. Volgens Van Nistelrooij is dat echter niet helemaal goed geïnterpreteerd.

"Door de beleidsmatige keuzes die zijn gemaakt, staan we waar we staan en ik vind dat dit op dit moment het maximale is", zei Van Nistelrooij onder meer. Zondag kwam naar buiten dat die teksten voor scheve gezichten hebben gezorgd bij PSV. In gesprek met ESPN krijgt Van Nistelrooij de vraag waarom hij dat heeft gezegd. "Dit is één zinnetje", begint hij.

Wedden

Meer odds

"Waar ik op doelde was het complete plaatje van wat dit seizoen gebeurd is waar je rekening mee moet houden, met spelers die verkocht zijn. Er gingen zeven spelers weg in de winterstop. Dat beleid moest gevoerd worden en heeft invloed op de resultaten", stelt Van Nistelrooij. "Waar we nu staan, is dan waar we nu staan. Dat wilde ik zeggen. Natuurlijk had het wat beter of wat slechter gekund, maar we hebben er alles aan gedaan. Dat bedoelde ik met maximaal."

Van Nistelrooij wilde geen excuses verzinnen voor het matige seizoen van PSV. "Nee, het is geen excuus, het is de realiteit. Ik wilde het aanhalen, je moet het meenemen in het beoordelen van deze ploeg." Als verslaggever Hans Kraay junior vraagt of Van Nistelrooij nog in de tweede plek gelooft, komt de oud-spits met een duidelijke reactie. "Plek twee? Ja, ik ga nog voor plek één. Als er nog 24 punten te verspelen zijn terwijl we er acht achterstaan, dan is dat niet weg."