'Gigantische interesse uit Europa voor Feyenoord: vooral kwartet lijkt populair'

'Gigantische interesse uit Europa voor Feyenoord: vooral kwartet lijkt populair'

04-04-2023 21:07
148

Orkun Kökcü, Santiago Gimenez, David Hancko en Lutsharel Geertruida weten wekelijks scouts uit heel Europa voor zich op de tribune bij Feyenoord. Dat meldt De Telegraaf, dat spreekt van 'gigantische interesse' in de Rotterdamse uitblinkers.

De krant meldt dindagavond dat een 'ongekend groot aantal buitenlandse clubs' vaste toeschouwer is in De Kuip. Uit de Premier League gaat het om Liverpool, Newcastle United, Manchester City, Aston Villa, Brighton & Hove Albion, Crystal Palace en Southampton. FC Barcelona, Atlético Madrid, Real Sociedad en Real Betis zijn de Spaanse vertegenwoordigers. Ook de Italiaanse clubs Internazionale, AC Milan en Fiorentina waren al meermaals aanwezig, net als AS Monaco en Olympique Lyon uit Frankrijk.

Voor wie die clubs precies op de tribune zitten, onthullen ze niet. De Telegraaf weet wel dat Kökcü minimaal belangstelling geniet van Brighton, Benfica en Olympique Marseille. De aanvoerder richt zich echter eerst op de prijzenjacht met Feyenoord, voordat hij beslist over zijn toekomst. Wel is hij fan van de Premier League.

Naast Kökcü staan ook Gimenez, Hancko en Geertruida 'op nagenoeg alle scoutinglijsten van de buitenlandse clubs'. Die laatste vijzelde zijn marktwaarde nog wat verder op met zijn debuut in het Nederlands elftal. Bovendien ligt het kwartet voorlopig nog vast in Rotterdam, waardoor Feyenoord de hoofdprijs kan vragen.