Spakenburg wil groep fans aanpakken na spreekkoren: 'Weten uit welke hoek het was'

Spakenburg wil groep fans aanpakken na spreekkoren: 'Weten uit welke hoek het was'

05-04-2023 13:37 Laatste update: 18:29
113

Spakenburg gaat actie ondernemen tegen een klein groepje fans die homofobe spreekkoren lieten horen tegen PSV. Tijdens het duel werd er veelvuldig ‘Xavi Simons is homo’ geroepen door een groep supporters van de thuisploeg.

"Ook ons is het opgevallen dat er gisteren spreekkoren zijn geweest, we zijn niet doof", reageert voorzitter Marc Schoonebeek tegenover de NOS. "We hebben niet de technologie om precies te kunnen terugzien wie wat heeft geroepen, maar we weten wel ongeveer uit welke hoek het komt. We gaan die jongens daarmee confronteren en dan moet daar vervolgens iets uitkomen."

De club uit het gelijknamige dorp heeft ook aan PSV laten weten dat deze liederen ze erg spijten. "We hebben PSV duidelijk laten merken hoe ongemakkelijk we ons hierbij voelen, want zij vonden het schandalig. En wij willen dit uiteraard ook absoluut niet meer, want dit is een smet op een voor de rest geslaagd voetbalfeest."

Eerder werd al bekend dat er meerdere mensen naar het sportpark hadden gebeld met de vraag of er iets tegen de spreekkoren gedaan kon worden. Ook Joey Veerman reageerde achteraf minachtend op de liederen richting zijn ploeggenoot.