Eerder door fans mishandelde Dost luidt noodklok over geweld: 'Beetje angstig'

Eerder door fans mishandelde Dost luidt noodklok over geweld: 'Beetje angstig'

06-04-2023 22:20
127

Ervaringsdeskundige Bas Dost is van mening dat het geweld van supporters richting spelers heel snel moet stoppen, laat hij weten aan De Telegraaf. De spits werd zelf een keer aangevallen door fans van Sporting CP tijdens de training in Portugal.

"Ik vind dat wel een beetje angstig", vertelt Dost open en eerlijk over de toename van geweld richting spelers. "Als je ploeg niet levert, dan mag je die best even de waarheid vertellen, maar verder dan dat moet het niet gaan. Ik dacht altijd dat het een ongeschreven regel was dat je van spelers afbleef, maar ik heb zelf helaas het tegendeel ervaren bij Sporting." Toen Dost op een dag aan het trainen was bij Sporting CP kwam er een groep boze hooligans het veld op en die vergrepen zich aan de spelers.

Dost merkt ook dat bij zijn club FC Utrecht steeds meer negativiteit ontstaat. Normaal vindt de spits, aangezien de resultaten ook minder zijn. "Dit is een club met een hoog ambitieniveau. Als de mensen het gevoel krijgen, dat we daar niet aan gaan voldoen, dan ontstaat negativiteit. Daar mag je allemaal van vinden wat je wil, maar dat heb je allemaal niet in de hand."