Burnley gepromoveerd

Promotie een feit: Burnley keert aan de hand van Kompany terug naar Premier League

7 april om 23:07
Laatste update: 7 april om 23:13

Burnley keert één jaar na de degradatie alweer terug naar de Premier League. De ploeg van manager Vincent Kompany en Nederlander Ian Maatsen won vrijdagavond met 1-2 van Middlesbrough en eindigt daarmee sowieso bij de bovenste twee plekken op de ranglijst.

Kompany bekroont hiermee een wonderlijk debuutseizoen als manager. De Belg staat met zijn ploeg al sinds eind oktober onafgebroken bovenaan in het Championship. The Clarets zijn het hele jaar al zeer stabiel en boekten tegen Middlesbrough al de 25ste overwinning van dit seizoen. Omdat Luton Town, de nummer drie van de ranglijst, eerder op de dag niet won, is de promotie nu een feit.

Connor Roberts kroonde zich tot matchwinner bij Burnley, dat in de eerste helft op voorsprong was gekomen via Ashley Barnes. Chuba Akpom bracht de thuisploeg weer op gelijke hoogte, maar Roberts tekende halverwege de tweede helft voor de beslissende 1-2. 

De promotie komt erg vroeg, aangezien Burnley dit seizoen nog zeven competitiewedstrijden speelt. Het kampioenschap is nu het nieuwe doel. Dat lijkt slechts een kwestie van tijd, aangezien de voorsprong op nummer twee Sheffield United liefst elf punten bedraagt.