Ook Malacia krijgt kritiek van United-icoon: 'Dit was gewoon een makkelijke bal'

Ook Malacia genoemd door scherpe United-iconen: 'Bal mag daar nooit stuiteren'

14 april om 09:12

Tyrell Malacia had zijn eigen doelpunt tegen Sevilla makkelijk kunnen voorkomen, stelt Manchester United-icoon Paul Scholes. De oud-middenvelder is überhaupt kritisch op het optreden van The Red Devils, net als Peter Schmeichel.

In het Europa League-treffen met Sevilla leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor United, maar in de slotfase ging het mis. Eerst maakte Malacia met een eigen goal de 1-2, daarna zorgde Harry Maguire voor de gelijkmaker met een tweede treffer in het verkeerde doel. Aan de eigen goal van Malacia ging een inschattingsfout van de linksback vooraf: hij verzuimde de bal weg te werken, waardoor Jesús Navas via het beel van de Nederlander kon scoren.

Scholes is daardoor kritisch op Malacia. "Dit was een makkelijke bal, ga er gewoon naar toe met je voet en raak hem. Je mag de bal daar nooit laten stuiteren." Malacia was volgens de analist echter niet de enige dissonant. "Je had nooit het gevoel dat Sevilla veel druk uitoefende op United. Ze moeten het gevoel hebben gehad dat het een makkelijke avond zou worden. Maar nu ga je het daar in Spanje nog moeilijk krijgen."

Schmeichel, die vroeger indruk maakte onder de lat op Old Trafford, is ook kritisch. "Meerdere spelers moeten eens goed in de spiegel kijken en bij zichzelf te rade gaan of ze wel genoeg bijdragen aan het team. Sommigen moeten zich schamen voor hun prestaties."