'Ould Chikh speelde laatste Volendam-duel al en werd niet geschorst door toernooi'

'Ould Chikh speelde laatste Volendam-duel al en werd niet geschorst door toernooi'

14-04-2023 15:41
16

Bilal Ould-Chikh heeft nog een contract tot medio 2025 bij FC Volendam, maar het lijkt erop dat de creatieveling zijn laatste duel voor de club al heeft gespeeld. Ould-Chikh werd recent voor de derde keer uit de selectie gezet, waardoor de partijen komende zomer gaan zoeken naar een oplossing. Zijn deelname aan een zaalvoetbaltoernooi zou ook niet de oorzaak van de schorsing zijn geweest.

Dat meldt NH Nieuws. Op de laatste dag van 2021 tekende de toen transfervrije Ould-Chikh een contract bij Volendam. Afgelopen zomer werd zijn contract nog verlengd, maar de laatste maanden kennen club en speler geen gelukkig huwelijk. Ould-Chikh is nu voor de derde keer om disiplinaire redenen uit de selectie gezet door trainer Wim Jonk.

Volgens een woordvoerder van de club heeft de schorsing van Ould-Chikh niets te maken met zijn deelname aan een zaalvoetbaltoernooi, in de nacht voor het competitieduel met sc Heerenveen. Op dat moment zou hij al geschorst zijn. Waarom Ould-Chikh wel uit de selectie is gezet, wil Volendam niet delen.

De verwachting is dat Ould-Chikh deze keer niet meer terug zal keren in de selectie. De aanvaller werkt nu een individueel programma af bij Volendam. Directeur voetbalzaken Jasper van Leeuwen stelt dat 'er in de zomer gekeken wat de beste oplossing is voor beide partijen'.