Gakpo spreekt van 'geweldige wedstrijd' en looft coöperatie in Liverpool-voorhoede

Gakpo spreekt van 'geweldige wedstrijd' en looft coöperatie in Liverpool-voorhoede

18-04-2023 00:00
9

Cody Gakpo prijst ploeggenoot Mohamed Salah en is tevreden met de onderlinge samenwerking in de Liverpool-voorhoede. De Nederlandse aanvaller was maandagavond belangrijk voor The Reds, met een goal en assist tegen Leeds United.

"Het was een geweldige wedstrijd", begint Gakpo na afloop in gesprek met Viaplay. Persoonlijk kon de lachende Oranje-international juichen vanwege zijn vijfde Premier League-doelpunt en eerste assist bij Liverpool, belangrijker vindt hij de teamprestatie. Voor het eerst sinds 5 maart won Liverpool weer een keer. "Hier hebben we heel hard voor gewerkt. Eindelijk hebben we het weer eens laten zien, dat is heel belangrijk voor ons."

Net als Gakpo waren ook Salah en Diogo Jota op dreef op Elland Road. Beide aanvallers scoorden tweemaal. "We hebben veel opties voorin en dat bleek vanavond wel, op alle drie de posities", aldus Gakpo, die naar eigen zeggen fijn omgaat met zijn collega-aanvallers. "We gaan allemaal goed met elkaar om, werken hard en merken op de training dat de samenwerking verbeterd is."

Champions League-voetbal veiligstellen wordt een hels karwei voor Liverpool, dat nog negen punten achter de vierde plek in de Premier League staat. Gakpo benadrukt vol te willen strijden voor een Europees ticket. "We raken als ploeg goed in balans, maar moeten nog beter worden. Hopelijk blijven we scoren, maar we moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven. Eigenlijk moeten we alles winnen nu. Dat is ook de mindset en daar gaan we voor."