Drietal spelers organiseert iftar bij Feyenoord: 'Laat zien hoe mooi deze club is'

Drietal spelers organiseert iftar bij Feyenoord: 'Laat zien hoe mooi deze club is'

18-04-2023 10:22 Laatste update: 12:02
209

Orkun Kökcü, Mohamed Taabouni en Oussama Idrissi hebben maandagavond een iftar georganiseerd bij Feyenoord. Het drietal at samen met een grote groep fans van de Rotterdammers een maaltijd na zonsondergang, op initiatief van de aanvoerder van de club.

"Ik kwam met het idee", vertelt Kökcü over zijn initiatief rond de ramadan bij NOS. "Ik probeer elk jaar in de moskee een etentje weg te geven. Dit jaar had ik het er met Mo en Oussama over of het niet leuk was om samen met Feyenoord een etentje te regelen. We kwamen zo'n anderhalve week geleden met het idee, dus dat heeft de club snel geregeld."

Ook algemeen directeur Dennis te Kloese was erg enthousiast over het eten en het initiatief van de drie spelers. "Het is een leuk initiatief. Het zegt ook iets over de jongens. Ze zijn sociaal en begaan met anderen. Heel gedisciplineerd in hun geloof en overtuiging. Dat spreekt wel in hun voordeel. Het is een hele positieve avond. En het eten is erg goed, moet ik zeggen. Het laat zien hoe mooi deze club is."

De iftar is de maaltijd die moslims tijdens de vastenmaand ramadan direct na zonsondergang nuttigen. Tijdens ramadan eten en drinken moslims niets tussen dageraad (ruim voor zonsopkomst) en zonsondergang.