Dest overbodig in Milaan: ex-Ajacied bekeek CL-kraker in Verenigde Staten

Dest overbodig in Milaan: ex-Ajacied bekeek CL-kraker in Verenigde Staten

19-04-2023 15:50
35

AC Milan bereikte woensdag ten koste van Napoli de halve finale van de Champions League, maar Sergiño Dest deelde niet in de feestvreugde. De vleugelverdediger is overbodig en kreeg zelfs toestemming om af te reizen naar de Verenigde Staten voor een oefeninterland.

De situatie van de 22-jarige Dest in San Siro lijkt uitzichtloos. Hij kwam vorige zomer op huurbasis over van FC Barcelona om de blessure van Alessandro Florenzi op te vangen. De Amerikaanse international kon echter geen potten breken en trainer Stefano Pioli deed steeds minder een beroep op hem. Davide Calabria krijgt de voorkeur en bovendien is Florenzi weer fit.

Dest kwam pas dertien keer in actie, waarvan negen keer als basisspeler. Inmiddels lijkt hij helemaal overbodig en de Rossoneri hadden hem woensdagavond ook niet nodig in de Champions League-kraker tegen Napoli. De ex-Ajacied mocht zelfs afreizen naar de Verenigde Staten, waar hij komende nacht in actie komt in een oefeninterland tegen Mexico.

In Barcelona ligt Dest nog tot medio 2025 vast, maar ook daar heeft hij geen toekomst. De Catalanen hopen hem te verkopen. Hoeveel de rechtsback moet opleveren, is niet duidelijk. In 2020 kreeg Ajax nog zo'n twintig miljoen euro van Barça.