Van Basten maakt Ajax-vergelijking bij Bayern: 'Is een beetje wat Bassey ook had'

Van Basten maakt Ajax-vergelijking bij Bayern: 'Is een beetje wat Bassey ook had'

19-04-2023 21:14
36

Marco van Basten ziet overeenkomsten tussen het vreselijke optreden van Dayot Upamecano tegen Manchester City en het seizoen van Calvin Bassey bij Ajax. San Marco ziet dat beide verdedigers 'het totale vertrouwen' even zijn verloren.

Mede door Upamecano kon Manchester City met 3-0 winnen van Bayern München. De Franse stopper leidde één tegentreffer in en leverde bijzonder veel ballen in. In de return verschijnt hij echter opnieuw aan de aftrap. "Je kunt het altijd op twee manieren uitleggen", begint Van Basten in de studio van Ziggo Sport. "Je kunt zeggen: ik neem het risico niet, want in de achterhoede heb je met Pavard nog wat andere mogelijkheden om dat ook in te vullen.

Wedden

Meer odds

"Maar je kunt ook zeggen: het is een professional. Hij speelde vorige week een hele slechte tweede helft, de eerste helft was het nog prima. Maar uiteindelijk werd het van kwaad tot erger. Dat was wel heel pijnlijk", stelt de voormalig winnaar van de Ballon d'Or. "Je moet op dit niveau niet zo door het ijs zakken en hij zakte wel echt door het ijs. Dat gebeurt ook nog steeds, dat zie je."

Het vertrouwen van Upamecano werd bij elke fout weer wat minder. "Dat is een beetje wat Bassey op een gegeven moment ook had bij Ajax", zegt Van Basten. "Dan is het totale vertrouwen weg en heb je hem liever niet. Als je een speler bent die de hele tijd toch de bal krijgt, dan wordt je steeds onzekerder. In de top wordt het afgestraft."