Jahanbakhsh overweegt Feyenoord-vertrek: 'Nog één keer grote stap zetten'

Jahanbakhsh overweegt Feyenoord-vertrek: 'Nog één keer grote stap zetten'

20 april 2023 om 13:15

Alireza Jahanbakhsh denkt dat hij aan één van de beste seizoenen in zijn loopbaan bezig is. De 29-jarige Iraanse buitenspeler weet echter niet hoe lang hij nog bij Feyenoord blijft.

Jahanbakhsh stevent met de Rotterdammers op de landstitel af en staat in de kwartfinale van de Europa League tegenover AS Roma. "Dit is één van de beste seizoenen in mijn clubcarrière", vertelt hij aan het Iraanse Football360. "Ik had in 2017/2018 ook een goed seizoen bij AZ. Hopelijk kunnen we de Feyenoord-fans twee prijzen bezorgen."

In de winterstop was er nog belangstelling voor Jahanbakhsh. "Ik had in januari enkele goede aanbiedingen van clubs, maar ik wilde bij Feyenoord blijven. We strijden om de belangrijkste prijzen. Het is misschien wel de eerste keer in de geschiedenis van de club dat ze in deze fase van het seizoen nog in de race zijn voor twee prijzen. Ook versloegen we Ajax voor het eerst in zeventien jaar in de Johan Cruijff Arena."

Het had niet veel gescheeld of Jahanbakhsh had zelf het shirt van de Amsterdammers gedragen. Nadat hij in 2018 topscorer van de Eredivisie was geworden, toonde ook Ajax belangstelling. "Leicester City en Napoli waren serieuze opties en ook drie grote clubs uit Duitsland deden een aanbieding. Ajax wilde voor mij zelfs het transferrecord verbreken en ook PSV toonde interesse. Alleen wilde AZ mij niet naar een andere Eredivisie-club laten gaan. Uiteindelijk konden alleen de Engelse clubs mij betalen." Brighton betaalde negentien miljoen euro voor hem, maar een succes werd hij niet in de Premier League.

In de zomer van 2021 pikte Feyenoord hem op. "Toen ik besloot om Brighton te verlaten, had ik meerdere goede aanbiedingen. Feyenoord meldde zich en legde het plan uit. Ik had ook contact met Arne Slot, want ik had bij AZ al met hem samengewerkt. Ik koos voor Feyenoord en daar ben ik erg blij mee. Mijn relatie met de Nederlandse fans is erg goed."

Transfer
Toch overweegt Jahanbakhsh een nieuwe transfer na dit seizoen. "Of ik vertrek als ik goede aanbiedingen krijg? Honderd procent. Daarom ben ik naar Feyenoord gekomen. Ik wilde mijn ritme terugvinden en de goede vorm hervinden. Ik wil in mijn carrière nog minimaal één grote stap zetten. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog een stap naar een andere grote club kan zetten."