'RKC laat werkloze Fraser mogelijk terugkeren in Eredivisie na Younes-incident'

'RKC laat werkloze Fraser mogelijk terugkeren in Eredivisie na Younes-incident'

20-04-2023 18:05
29

Henk Fraser lijkt Joseph Oosting op te gaan volgen bij RKC Waalwijk. Volgens Voetbal International is de momenteel clubloze trainer de topkandidaat in Waalwijk.

Nadat Fraser Amin Younes in december bij zijn keel greep, moest hij vertrekken bij FC Utrecht. Sindsdien heeft de coach geen club meer RKC verliest succestrainer Oosting na dit seizoen aan FC Twente, waardoor het op zoek moet naar een nieuwe coach. In die zoektocht is de club nu uitgekomen bij Fraser. De oud-verdediger kent technisch directeur Mo Allach nog uit hun tijd bij Vitesse.

Wedden

Meer odds

Inmiddels zijn er meerdere gesprekken gevoerd tussen club en trainer, die volgens VI af lijken te stevenen op een samenwerking. Fraser is niet de enige trainer die in beeld is in Waalwijk. Zo staan Danny Buijs (clubloos), Dick Schreuder (PEC Zwolle) en Maarten Martens (Jong AZ) ook op het lijstje. Fraser heeft echter de beste papieren om volgend seizoen voor de groep te staan bij de verrassende nummer acht van de Eredivisie.

Er staat ook een huidig speler van FC Utrecht op de verlanglijst van RKC. De Waalwijkers zouden Ruben Kluivert ook graag binnen willen halen. Of dat samenhangt met een eventuele komst van Fraser, wordt niet duidelijk.