Vertonghen en Verbruggen teleurgesteld: De beste ploeg heeft gewonnen

Vertonghen en Verbruggen teleurgesteld: "De beste ploeg heeft gewonnen"

20-04-2023 23:08
8

Anderlecht-steunpilaren Bart Verbruggen en Jan Vertonghen vinden AZ de verdiende winnaar. De doelman en de verdediger zijn teleurgesteld na de uitschakeling in de kwartfinale van de Conference League.

"Mijn eerste analyse? Het is nog wat vroeg om met een goede analyse te komen. Op dit moment ben ik teleurgesteld. Het enige wat we konden doen, waren penalty’s afdwingen en dan hopen dat we de loterij zouden winnen. Maar helaas", reageert Verbruggen bij Het Laatste Nieuws.

De Nederlandse doelman heeft geen verklaring voor het zwakke optreden van Anderlecht. "Als ik het wist, hadden we het opgelost. Maar het wordt niet makkelijk als je na twee minuten een penalty en doelpunt tegenkrijgt. Dan gaat het publiek er nog meer achterstaan en geloven ze er nog wat extra in. Dat maakte het moeilijker. Als we eerlijk zijn: de beste ploeg heeft gewonnen", erkent hij. "Nu moeten we zo snel mogelijk deze uitschakeling uit ons systeem krijgen richting zondag. We moeten winnen, hopelijk laat de concurrentie punten liggen."

Ook Vertonghen zag het al snel misgaan. "We hebben thuis hard gewerkt om die 2-0 veilig te stellen. Dan kwamen we met goede bedoelingen naar hier, maar na dik tien minuten kregen we twee goals tegen. Uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat we de penalty’s gehaald hebben", aldus de aanvoerder. "Ik heb niet meteen een verklaring voor onze mindere prestatie. We maakten dezelfde fouten als in de vorige duels, zoals tegen Genk. En dat wordt afgestraft. Ook aan de bal was het vandaag niet goed genoeg."

Voor de ex-Ajacied is het een bittere pil. "Deze uitschakeling zal hard aankomen bij onze jonge groep, zeker door de uitgangspositie die we hadden. Voor mij was het wellicht de laatste kans om een Europese halve finale te halen. Dat doet heel veel pijn. De andere jongens kunnen dit misschien nog eens meemaken."