Effectieve Spartaan mag zich meten met Neymar en Messi: 'Besef dit nog niet goed'

Effectieve Spartaan mag zich meten met Neymar en Messi: 'Besef dit nog niet goed'

22 april om 12:59
Laatste update: 22 april om 13:05

Vito van Crooij kent namens Sparta het allerbeste seizoen uit zijn hele carrière. De aanvaller is zo belangrijk namens de verrassing in de Eredivisie, dat hij zich inmiddels qua rendement mag meten met Lionel Messi en Neymar.

Dit seizoen is Van Crooij één van de weinig spelers in Europa die dubbele cijfers kan overleggen qua goals en assists. Hij scoorde al tien keer en gaf elf keer de beslissende pass voor een teamgenoot. Hiermee staat hij in een rijtje met enorme namen als Lionel Messi (vijftien goals en vijftien assists), Neymar (dertien goals, elf assists) en Kvicha Kvaratskhelia (twaalf goals en twaalf assists).

Van Crooij kan zelf nog niet helemaal beseffen dat hij een seizoen draait als dit. "Misschien besef ik het nu nog niet helemaal goed", vertelt een nuchtere Van Crooij. "Maar is dit zo'n seizoen waar je over een paar jaar op terugkijkt en dan beseft dat wat wij met dit team presteren, heel bijzonder is. Heel bijzonder om in dat lijstje te staan. Ik zag het op Instagram ineens voorbij komen."