FC Groningen - NEC definitief gestaakt nadat grensrechter bekogeld wordt met beker

FC Groningen - NEC definitief gestaakt nadat grensrechter bekogeld wordt met beker

22-04-2023 21:00 Laatste update: 21:38
569

De wedstrijd tussen FC Groningen en NEC is zaterdag definitief gestaakt. Een fan van De Trots van het Noorden misdroeg zich, door een grensrechter te bekogelen met een beker bier. Scheidsrechter Richard Martens greep vervolgens in, waarna de wedstrijd niet meer hervat werd.

Al na achttien minuten ging het bij een 0-0 stand mis in Groningen, waar dit seizoen al bijzonder veel ongeregeldheden plaatsvonden. Na een duel bij de zijlijn, besloot een supporter van Groningen om een volle beker bier richting het veld te gooien. Hij kwam uiteindelijk terecht bij de voeten van een grensrechter, tot woede van NEC-back Souffian El Karouani, die er met zijn neus bovenop stond.

De wedstrijd werd aanvankelijk tijdelijk stilgelegd, maar later werd er besloten om definitief te staken. Volgens de nieuwe regels van de KNVB moet dat, als een speler of arbiter bekogeld wordt met een voorwerp. Later zal moeten blijken wat er met het restant van de wedstrijd gebeurt. Recent werd NAC - Willem II ook gestaakt door ongeregeldheden op de tribune. Toen werd er besloten dat het duel zonder publiek uitgespeeld moest worden.

Het is zeker niet de eerste keer dat het misgaat op de tribune bij Groningen. Eerder dit seizoen bestormden supporters van de club het veld, kreeg Jetro Willems een klap van een supporter en werden meerdere duels tijdelijk stilgelegd. In deze voetbaljaargang werd er echter nog niet definitief gestaakt bij Groningen.