Verbruggen krijgt advies om te vertrekken bij Anderlecht: Hij is een fenomeen

Verbruggen krijgt advies om te vertrekken bij Anderlecht: "Hij is een fenomeen"

22-04-2023 23:08
19

Bart Verbruggen wordt nu al rijp geacht voor een Europese topclub. Hoewel RSC Anderlecht de Oranje-international liever niet ziet vertrekken, denken Filip De Wilde en Silvio Proto dat hij het best voor een transfer kan kiezen.

Volgens clubicoon De Wilde, een 33-voudig Belgisch international die liefst zes landstitels vierde als keeper van Anderlecht, is Verbruggen zeker klaar voor een stap hogerop. "Als ik Verbruggen was, zou ik komende zomer vertrekken. Hij is pas twintig, maar hij is al klaar voor de Premier League", klink het bij La Capitale.

Met Proto gelooft ook een andere voorganger dat Verbruggen moet denken aan een nieuwe stap. "Bart is een fenomeen. Ik ben pas heel laat naar het buitenland gegaan omdat ik echt dacht dat ik mijn hele carrière bij Anderlecht zou doorbrengen en mijn gezin het prima naar zijn zin had in België waar ik ook een goed inkomen verdiende. Sportief gezien kan Paars-Wit hem momenteel niet de vooruitzichten bieden die het mij meer dan tien jaar geleden kon bieden", besluit hij.

Verbruggen wordt in verband gebracht met Premier League-topclubs Manchester United, Liverpool en Chelsea, maar vooral de Duitse topclub Bayern München zou serieus in de markt zijn. De Belgische topclub wil meer dan tien miljoen euro verdienen aan de Nederlandse doelman.