Nieuws over biergooier bij Groningen - NEC: achttienjarige man vrijgelaten

Nieuws over biergooier bij Groningen - NEC: achttienjarige man vrijgelaten

24 april 2023 om 11:45

De FC Groningen-fan die tijdens het duel met NEC de grensrechter met een beker bier bekogelde, is zondagmiddag vrijgelaten. Het is nog onduidelijk of er aangifte wordt gedaan tegen de achttienjarige man.

De wedstrijd tussen Groningen en NEC moest zaterdagavond na achttien minuten gestaakt worden door de actie van de toeschouwer. Beveiligers pakten de man meteen op en leverden hem buiten het stadion over aan de politie. De dader werd meegenomen, maar is zondagmiddag alweer vrijgelaten. Door het wangedrag moet het restant van de wedstrijd dinsdag uitgespeeld worden. Ten tijde van het voorval stond het nog 0-0.

In de afgelopen weken werden er meerdere wedstrijden gestaakt, omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Bij de kraker tussen Ajax en PSV werd er een beker gegooid richting Steven Berghuis, wat resulteerde in een tijdelijke staking van het duel. Door de verscherpte regels van de KNVB moest de Brabantse Derby tussen Willem II en NAC ook stilgelegd worden, omdat supporters vuurwerk en bier richting het veld gooiden.