PEC Zwolle wint overtuigend na onderbreking, ook MVV - Jong AZ tijdelijk gestaakt

28-04-2023 22:13
40

PEC Zwolle heeft vrijdagavond wederom een overwinning gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. Het duel van de blauwvingers werd in de eerste helft nog gestaakt, maar uiteindelijk won de ploeg met 4-0 van FC Dordrecht. ADO Den Haag ontsnapte tegen Helmond Sport.

PEC Zwolle - FC Dordrecht: 4-0

Het duel tussen PEC Zwolle en FC Dordrecht was nog geen twintig minuten bezig, of scheidsrechter Martin Pérez besloot om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Een achtjarige fan gooide een beker op het veld en werd daarna samen met zijn vader het stadion uitgezet. Daarvoor had Lennart Thy al 1-0 gemaakt, maar de wedstrijd werd daarna dus officieel gestaakt.

Na de staking was het tijd voor Younes Taha. De buitenspeler van de Zwollenaren maakte nog voor rust een hattrick tegen FC Dordrecht en zette de thuisploeg daardoor op 4-0. Na rust kreeg de ploeg nog wat kansen, maar de stand bleef hetzelfde als de stand bij de rust.

ADO Den Haag - Helmond Sport: 2-2

Het leek er lange tijd op dat ADO Den Haag een zeldzaam verlies zou pakken tegen Helmond Sport. Thomas Verheydt was zoals wel vaker de redder van de ploeg van Dick Advocaat. Hij maakte tien minuten voor het einde de 2-2, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan de ontmoeting.

MVV - Jong AZ: 1-3

Het dit seizoen goed draaiende MVV had vrijdag zichtbaar veel moeite met Jong AZ. Veel van de talenten die eerder deze week de Ýouth League wonnen maakten het de Limburgers knap lastig. Bij de tweede goal van de Alkmaarders moest ook hier het duel stilgelegd worden. Verschillende fans van MVV gooiden voorwerpen richting de Alkmaarders, waardoor ze gelijk daarna naar binnen mochten.