Kritiek op 'middelmatig PSV': 'Simons onomstreden, rest inwisselbaar'

'Ik mis handschrift van Van Nistelrooij, maar PSV heeft ook middelmatige selectie'

30 april om 07:38
Laatste update: 30 april om 09:41

Aad de Mos blijft ook na de klinkende zege in de Eredivisie-topper tegen Ajax kritisch op Ruud van Nistelrooij. De analist ziet nog maar weinig vastigheid bij PSV, dat zondag in de finale van de KNVB Beker opnieuw tegenover de Amsterdammers staat.

"Ik mis het handschrift van Van Nistelrooij", zegt De Mos tegen NU.nl. "Hij heeft weinig vastigheden en structuur in zijn elftal aangebracht. Het hele elftal is gewisseld. Zelfs de keeper wordt gewisseld voor de bekerfinale." Hij vindt dat de trainer voor de leeuwen is gegooid. "Hij had alleen wat bagage opgedaan in de jeugd van PSV."

Hoewel PSV wisselvallig presteert, is Van Nistelrooij volgens De Mos niet de grootste boosdoener. "PSV heeft een middelmatige selectie. Je bent dan als trainer al snel geneigd om te zoeken naar de ideale spelers. Alleen Simons is onomstreden, de rest is inwisselbaar." Of het tweeluik met Ajax voor een ommekeer zorgt, weet De Mos niet. Wel is hij hoopvol. "Een jongen als Johan Bakayoko ontwikkelt zich onder hem. Joey Veerman wordt ook beter."

"Het kan allemaal nog komen. Als de nieuwe directeur (Earnest Stewart, red.) hem straks goed materiaal geeft, kan je hem echt afrekenen. Als dit een topseizoen was geweest, had het ook casinogeluk kunnen zijn. Ik wil altijd een tweede jaar van een coach zien", besluit De Mos.