Sangaré stelt voorwaarde aan PSV-vertrek: 'Clausule geeft wel duidelijkheid'

'Transferclausule geeft mij en PSV duidelijkheid, denk dat iedereen tevreden is'

30 april om 09:28
Laatste update: 30 april om 09:38

Ibrahim Sangaré houdt rekening met een vertrek bij PSV. De 25-jarige middenvelder gaat in gesprek met Voetbal International onder meer in op zijn transferclausule, waardooor hij voor 37,5 miljoen euro is op te pikken in Eindhoven.

"Die clausule geeft voor iedereen wel duidelijkheid, denk ik. Zowel voor mij als de club. Als het de verkoopprijs zou worden ooit in de toekomst, denk ik dat iedereen heel tevreden is", zegt Sangaré tegen VI. "Belangrijk bij een keuze is straks dat ik progressie kan maken. Ik wil vooral een goed perspectief op speeltijd, als ik PSV zou gaan verlaten. Alleen als je speelt, blijf je jezelf ontwikkelen."

Voorlopig staat een mogelijke transfer nog op een laag pitje. Sangaré wil daar pas na het seizoen over nadenken. "Nu is eerst alles gericht op de bekerfinale. Natuurlijk is het mooi om ooit in de Premier League te spelen of misschien wel een andere grote competitie, maar het gaat nu om PSV en hier presteren."

De Ivoriaanse international wil namelijk door de voordeur vertrekken. "Ik ben blij dat ik drie jaar geleden voor de Nederlandse competitie heb gekozen. Ik ben hier een veel betere speler geworden en heb veel plezier bij PSV. Fysiek, met het hoofd spelen en tactisch. We hebben ook een team waar concurrenten gewoon topcollega's zijn. Zoals Érick Gutiérrez, hij is een ontzettend goed mens. Natuurlijk wil iedereen spelen, maar dat vind ik echt."