'Halve Premier League jaagt op Feyenoord-captain Kökcü'

'Halve Premier League jaagt op Kökcü: nummer zes leidt de dans'

30 april om 16:07
Laatste update: 30 april om 16:14

Orkun Kökcü wordt in Engeland gelinkt aan Aston Villa. The Mirror en 1908 maken melding van de interesse vanuit Birmingham. De nummer zes van de Premier League hoopt deze zomer een groot aantal Premier League-clubs af te troeven.

De belangstelling vanuit Engeland is gigantisch: Kökcü zou zich ook in de kijker hebben gespeeld bij Arsenal, Brighton & Hove Albion, West Ham United, Leicester City, Nottingham Forest, Wolverhampton Wanderers en Crystal Palace. Buiten de Premier League tonen clubs als Borussia Dortmund en Benfica interesse, maar Aston Villa leidt op dit moment de dans, klinkt het.

Feyenoord wacht op het moment dat de eerste clubs een bod gaan uitbrengen. De kans is groot dat de Rotterdamse club in mei of juni knopen moet doorhakken, omdat Kökcü zelf ook toe lijkt aan een stap hogerop. Hij speelde 171 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 32 keer scoorde en 27 assists gaf. Zijn contract loopt nog twee jaar door.

Als hij vertrekt, zal Kökcü vermoedelijk het transferrecord dat nu nog op naam staat van Luis Sinisterra verbreken. De Colombiaan ging afgelopen zomer voor ongeveer 25 miljoen euro naar Leeds United. Feyenoord zou minimaal veertig miljoen euro willen zien voor Kökcü.