Van der Vaart ergert zich kapot aan Ajax en Klaassen

Van der Vaart ergert zich kapot aan Ajax: 'Hij gedraagt zich als een idioot'

1 mei om 07:01
Laatste update: 1 mei om 07:30

Rafael van der Vaart heeft zich tijdens de verloren bekerfinale van Ajax tegen PSV groen en geel geërgerd aan Davy Klaassen en Owen Wijndal. Met name Klaassen maakte een opgefokte indruk.

De finale van de KNVB Beker werd zondagavond ontsierd door het wangedrag van de spelers. Van der Vaart stoorde zich aan Klaassen. "Hij is voor mij de allerliefste jongen die er is, maar hij gedraagt zich op dit moment als een idioot op het veld", stelt de analist bij Studio Voetbal. "Hij is overal als de kippen bij om iemand een duw te geven. Als we supporters vragen zich te gedragen, doe dat dan ook op het veld."

Ook de invalbeurt van Wijndal kon Van der Vaart geen moment bekoren. "Hij heeft drie keer de kramp uit de benen van een ploeggenoot gehaald, voor de rest niks. Het is echt verschrikkelijk. Bij Feyenoord worden alle spelers beter en bij Ajax is iedereen slechter geworden." Pierre van Hooijdonk vond het schouwspel in De Kuip gênant. "Als de kwaliteit hoog is en het spel goed, gebeuren deze dingen niet bij Ajax."