Gutiérrez (PSV) op zoek naar andere uitdaging

Gutiérrez zoekt nieuwe uitdaging: 'Te veel wedstrijden die ik niet speel bij PSV'

1 mei om 12:02
Laatste update: 1 mei om 12:37

Érick Gutierrez wil in gesprek met PSV over zijn toekomst. De middenvelder van PSV kon lange tijd op een basisplek rekenen, maar is inmiddels weer op de bank beland.

Guti kwam tijdens de bekerfinale in de 98ste minuut binnen de lijnen en verving Xavi Simons. De Mexicaan wil alles geven bij PSV, maar voelt zich niet meer op zijn gemak met een plek op de bank. De voetballer spreekt met Trouw over zijn reserverol. "Je zit op de bank, de minuten tikken weg. Ik schaam me als ik dan aan de warming-up begin als reserve."

In het vorige seizoen blonk Guti nog uit in de bekerfinale, nu bleef het bij een invalbeurt in de verlenging. "Ik schaam me voor mijn kinderen als ik op de bank zit. Nul minuten spelen, vijf minuten invallen. En dan kom je thuis en probeer je toch blij te zijn. Maar je kinderen komen op een leeftijd dat ze het merken als je triest bent."

Volgens de Mexicaan is het tijd om verder te kijken. "Het zijn uiteindelijk te veel wedstrijden dat ik niet speel. Misschien moet de club na vijf jaar zonder kampioenschap ook nieuw bloed halen. Ik heb drie tot vier serieuze aanbiedingen en ik maak niet meer de fout om die te negeren en dan op de bank te belanden."