Blik op de toekomst bij het gepromoveerde Heracles: 'Doelstelling is handhaving'

Blik op toekomst bij het gepromoveerde Heracles: 'Doelstelling blijft handhaving'

1 mei om 15:10

Nico-Jan Hoogma van Heracles Almelo kijkt met veel realisme vooruit op de terugkeer van zijn club in de Eredivisie. De Almeloërs beschikken over dezelfde begroting als voor de degradatie, maar de technisch directeur blijft rustig en richt de pijlen op handhaving.

Hoogma blijft met beide benen aan de grond en stelt een realistisch doel voor de promovendus. "We moeten kijken wat haalbaar is", vertelt hij tegenover De Telegraaf. Qua begroting zullen we naar twaalf en een half à dertien miljoen euro gaan, een vergelijkbaar bedrag als voor de degradatie. Maar we gaan zeker niet te hoog van de toren blazen. Het lijkt me logisch dat we de club stap voor stap verder op gaan bouwen en dat onze doelstelling voor komend seizoen handhaving is."

De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie is nog niet klaar met het huidige seizoen, laat coach John Lammers weten. "Het hoofddoel is bereikt, maar we willen het seizoen zo mooi mogelijk afsluiten en dat betekent dat we voor de titel willen gaan."

Na de dramatische degradatie van vorig jaar, is de promotie van nu juist nog emotioneler. "Het mooiste van zo’n avond (van de promotiewedstrijd, red.) is de blijdschap van alle mensen die zoveel van de club houden. Mensen die vorig jaar zoveel verdriet hebben gehad omdat het misging. Ik trof mensen aan die in shock waren. Niemand had voor mogelijk gehouden dat we er na zeventien jaar op deze manier uit zouden gaan".