Glimlach keert terug bij Heracles na promotie: 'De zon schijnt weer in Almelo'

Glimlach keert terug bij Heracles na promotie: 'De zon schijnt weer in Almelo'

29-04-2023 07:39
57

De euforie is groot bij de trainer en spelers van Heracles Almelo na de promotie naar de Eredivisie. De club verzekerde zich vrijdagavond na een 3-0 zege op Jong PSV van een terugkeer op het hoogste podium. 

"Vorig jaar kwamen de supporters ook het veld op toen we degradeerden", aldus verdediger Justin Hoogma na afloop in gesprek met de NOS. "Toen spraken ze ons moed in en spraken ze al over volgend jaar. Nu kwamen ze weer het veld op voor een feestje en dan is het mooi als je ze iets terug kunt geven."

Ook trainer John Lammers zag dat de vlag in Almelo aan het begin van het seizoen er nog heel anders bij hing. "Het vertrouwen was weg vorig jaar, daar moet je aan werken. De jongens vertellen dat ze goed genoeg zijn om te promoveren. Ik kwam hier met een doel. Wij moeten elke dag uitstralen wat we willen: promoveren. Daar moest alles voor wijken. En de jongens zijn daar onderdeel van geworden."

De man van de wedstrijd tegen Jong PSV was Ismail Azzaoui, die het promotiefeest samenvat. "Aan het einde van de wedstrijd wil je feesten, maar dan komen ook de emoties. Dan denk je aan de blessures en alle moeilijke momenten. Maar nu schijnt de zon weer in Almelo."