'Grote clubs' willen Van den Boomen en Spierings, ook Feyenoord en PSV

Feyenoord en PSV gelinkt aan Van den Boomen en Spierings: 'Veel aan de hand'

2 mei om 10:11
Laatste update: 2 mei om 10:19

De kans is groot dat Branco van den Boomen en Stijn Spierings in de zomer hun transfervrije status gaan verzilveren. Mogelijk ligt hun toekomst bij een Nederlandse topclub: Feyenoord en PSV worden gelinkt aan de twee sterren van Toulouse.

Van den Boomen staat volgens De Telegraaf als potentiële opvolger van Orkun Kökcü 'hoog op de lijst' bij Feyenoord. Er zou al een eerste gesprek hebben plaatsgevonden. Ook Spierings wordt gevolgd door de Eredivisie-koploper, weet de ochtendkrant. Voetbal International voegt daar de 'serieuze' interesse van PSV in Van den Boomen aan toe.

Ali Dursun, zaakwaarnemer van Spierings, bevestigt de grote belangstelling, die ook uit Spanje, Italië, Engeland en Turkije komt. "Er is veel aan de hand rond Stijn", vertelt Dursun aan VI. "Het gaat om grote clubs. Met alle respect maar Stijn is op een leeftijd (27, red.) en op een punt in zijn loopbaan dat hij een echt grote stap kan en moet maken."

Spierings en Van den Boomen beschikken over een aflopend contract en het ligt voor de hand dat ze in de zomer een stap gaan maken. De twee wonnen afgelopen weekend hun eerste prijs: in de finale van de Coupe de France was Toulouse met 1-5 te sterk voor FC Nantes.